Veelgestelde vragen

Promotiefilmpje maken & gebruiken

Wat is de kracht van 123media.nl?

Wij maken het creëren van videocontent zo eenvoudig mogelijk. Hiermee willen we het gebruik van videocontent voor elke ondernemer of organisatie toegankelijk maken. Met 123media.nl kan iedereen zelf promotiefilmpjes maken voor verschillende doeleinden. Dankzij de lage kosten en snelheid waarmee je een filmpje maakt kun je zelfs veel verschillende varianten maken, om zo in te spelen op diverse doelgroepen of specifieke acties.

Wat voor soort promotiefilmpjes kan ik maken?

Omdat je zelf kiest wat voor foto’s en teksten je in de template plaatst, kun je elk soort promotiefilmpje maken. Maak een algemeen promotiefilmpje met informatie over je bedrijf of merk, promotiefilmpjes voor verschillende vestigingen met hierin per vestiging de specifieke locatie en openingstijden, een filmpje om een actie of aanbieding aan te kondigen, speel in op actualiteiten of maak een filmpje om een evenement te promoten. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Waar kan ik het promotiefilmpje voor gebruiken?

Het promotiefilmpje is jouw eigendom en kan dus vrij gebruikt worden. Plaats het op je website, deel het op je social media kanalen of ga aan de slag met video advertising. Meer weten over de mogelijkheden of een expert inschakelen? Op deze pagina lees je alles over adverteren met video.

Moet ik een programma of software downloaden om een promotiefilmpje te maken?

Een promotiefilmpje maak je eenvoudig online in je browser. Je hoeft dus niets te downloaden of installeren.

Ik heb geen ervaring met het maken van video’s, kan ik zelf mijn promotiefilmpje maken of moet ik hiervoor een expert inschakelen?

Om een promotiefilmpje te maken met 123media.nl heb je geen kennis of ervaring nodig, dit kun je dus eenvoudig zelf doen! In onze video editor wordt bij elke stap uitgelegd wat de bedoeling is, zodat je precies weet wat je moet doen.

Als ik mijn promotiefilmpje op een later moment wil afmaken, moet ik dan helemaal opnieuw beginnen?

Je bewerkingen worden automatisch opgeslagen en blijven bewaard in je browser. Je kunt op een later moment dus gewoon verder gaan waar je bent gebleven.

Hoe lang duurt het voordat mijn promotiefilmpje klaar is?

Met de gebruiksvriendelijke video editor kun je eenvoudig én snel je eigen promotiefilmpje maken. Je ziet direct een preview van het eindresultaat, zonder lange laadtijden. Als je tevreden bent en de bestelling hebt afgerond ontvang je slechts enkele minuten later de link waarmee je het high-res MP4 bestand kunt downloaden.

Wat is de kwaliteit van het promotiefilmpje?

Je ontvangt een Full HD (1920x1080 pixels) MP4 bestand.

Wie is verantwoordelijk voor de auteursrechten van de content die wordt gebruikt in een filmpje?

123media.nl is eigenaar van de auteursrechten van de templates en de audiotunes. De content die je als gebruiker uploadt valt uitdrukkelijk niet onder onze verantwoordelijkheid, de auteursrechten van dit materiaal vallen onder je eigen verantwoordelijkheid.

Media uploaden

Wat voor een bestanden kan ik uploaden?

In onze editor kun je png, jpeg, bmp en tiff bestanden uploaden.

Kan ik ook videofragmenten uploaden?

Met de huidige video editor en templates van 123media.nl kun je jouw promotiefilmpje personaliseren met afbeeldingen, logo’s en tekst. Op dit moment kun je geen eigen videofragmenten uploaden. Wel kun je een eigen template door ons laten ontwerpen, hierin kunnen we vaste en/of variabele videofragmenten opnemen.

Kan ik mijn eigen audio of voice over toevoegen?

Op dit moment is het niet mogelijk om je eigen audiofragment, muziek of voice over aan een video toe te voegen. Deze functionaliteit wordt in de vervolgfasen van 123media.nl geïmplementeerd. Wel kun je een eigen template door ons laten ontwerpen, hierin kunnen we de mogelijkheid om audio toe te voegen al wel opnemen.

Video templates

Kan ik zelf de kleuren van een template kiezen?

Op dit moment is het niet mogelijk om de kleuren van een template aan te passen. Deze functionaliteit wordt in de vervolgfasen van 123media.nl geïmplementeerd. Mocht je specifieke wensen hebben voor bepaalde kleuren, dan kun je samen met ons je eigen template ontwerpen.

Kan ik zelf een lettertype kiezen?

Elke template heeft een vast lettertype. Op dit moment is het niet mogelijk om je eigen lettertype te kiezen. Deze functionaliteit wordt in de vervolgfasen van 123media.nl geïmplementeerd. Mocht je specifieke wensen hebben voor een lettertype, dan kun je samen met ons je eigen template ontwerpen.

Ik wil graag een eigen template voor mijn bedrijf, kan dat?

Samen met ons kun je een eigen template ontwerpen die perfect past bij je huisstijl. Deze template kan uitsluitend door jou gebruikt worden. Dit is bijvoorbeeld interessant voor franchise formules, een onderneming met verschillende vestigingen of bedrijven die regelmatig promotiefilmpjes nodig hebben. Interesse in een eigen template? Stuur een mail naar info@123media.nl, dan nemen we contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Kan ik de duur van een frame aanpassen?

Op dit moment is het niet mogelijk om de duur van een frame aan te passen. Deze functionaliteit wordt in de vervolgfasen van 123media.nl geïmplementeerd.

Kan ik frames toevoegen?

Op dit moment heeft elke template een vast aantal frames. In de vervolgfasen van 123media.nl implementeren we de mogelijkheid om frames toe te voegen en te verwijderen.

Kan ik onbeperkt ontwerpen maken?

Ja, tot het moment dat je de bestelling afrondt (en betaalt) kun je zoveel aanpassen en uitproberen als je wil, net zolang tot je tevreden bent met het resultaat. Je kunt een template kiezen en content uploaden, de content weer verwijderen, andere content uploaden, toch een ander template proberen, kijken welke teksten het beste uitkomen en ga zo maar door.

Promotiefilmpje gebruiken

Hoe kan ik de video downloaden?

Na het afronden van je bestelling sturen we een mail naar het door jou opgegeven e-mailadres. In deze mail staat een link waarmee je het MP4 bestand kunt downloaden.

Hoe lang blijft de downloadlink geldig?

Na het afronden van je bestelling sturen we per mail een link waarmee je het promotiefilmpje kunt downloaden. Deze downloadlink blijft vier weken geldig.

Is het mogelijk om de video later nog aan te passen?

Als de bestelling eenmaal is geplaatst kan de video niet meer worden aangepast. Zorg dus dat je de preview kritisch bekijkt voordat je de bestelling afrondt.

Ik ben mijn video kwijt, kunnen jullie het bestand opnieuw versturen?

Na het afronden van je bestelling sturen we per mail een link waarmee je het promotiefilmpje kunt downloaden. Deze downloadlink blijft vier weken geldig. Mocht je het bestand binnen deze periode kwijtraken, dan kun je deze eenvoudig opnieuw downloaden via de mail. Ben je de mail ook kwijt? Binnen vier weken na het afronden van de bestelling kunnen wij deze opnieuw versturen. Neem hiervoor contact op via info@123media.nl. Ben je het bestand na de periode van vier weken kwijtgeraakt, dan kun je deze helaas niet opnieuw downloaden en zal je een nieuwe video moeten maken.

Hoe groot is het bestand dat ik moet downloaden?

Bij een promotiefilmpje van 30 seconden is de bestandsgrootte tussen de 10 MB en 30 MB.

Betalen & factuur

Hoe kan ik betalen?

Je kunt eenvoudig online betalen met iDEAL.

Krijg ik een factuur?

Na het afronden van je bestelling versturen we een mail met de downloadlink. Deze mail bevat ook de factuur van je bestelling.

Waarom kost een promotiefilmpje bij 123media.nl slechts €25?

We hebben ervoor gekozen om het zelf maken van een promotiefilmpje tegen lage kosten aan te bieden, zodat het voor iedereen toegankelijk is. Geen dure software of ingewikkelde abonnementen, maar gewoon een eenmalig laag tarief voor het creëren van je eigen videocontent. Met het lage tarief willen we tevens stimuleren dat klanten regelmatig een aangepaste versie van het promotiefilmpje maken. Bijvoorbeeld om in te spelen op feestdagen, actualiteiten en acties of om voor elke winkel, dealer of vestiging een eigen promotiefilmpje te maken.